SKALBJERG OG LOKALOMRÅDET

Skalbjerg ligger for foden af et smukt istidslandskab med kuperet landskab. Naturen er tæt på, og der er rig mulighed for at være aktiv i den både med gode vandre- og cykelture, udflugter til fiskesø og blik ud over vidderne fra højderne i Vissenbjerg. 

I Skalbjerg er der både velfungerende børnhave, flere dagplejere, togstation (15 min til Odense), aktiv idrætsforening med både fodbold, fitnesscenter og holdtræning (såsom spinning, yoga og børnegymnastik), spejderforening og årlig byfest med god fællesskabsfølelse, samvær og oplevelser for både børn og voksne. 

Blandt andet de to bofællesskaber i byen tiltrækker tilflyttere langvejs fra, og byen huser på den anden side også mange lokale, som har været tilknyttet området i generationer. Dette spænd skaber en god dynamik i befolkningssammensætningen i Skalbjerg.

I Tommerup og Vissenbjerg finder man blandt andet skoler, børnehaver, svømmehal, større idrætsfaciliteter, musikskole, indkøbsmuligheder og andre butikker. Man finder også private iværksætterier sat i gang af driftige ildsjæle, såsom Fugleviglund gårdbutik og café i Vissenbjerg samt Sulelængen, Magtenbølle vingård og Magtenbølle Mjød i Magtenbølle.

Links:

Skalbjerg Boldklub
Bofællesskabet Drejerbanken
Bofællesskabet Gl. Grevegård
Skalbjerg – din landsby
Højfynsspejderne
Kulturstedet Sulelængen i Magtenbølle